Kærsgård

Kærsgård
Dansk Gås

mandag den 22. september 2014

Folkefest og folkemad

Deltog aktivt i en folkefest i lørdags. Det var eventyrligt og fantastisk at sidde ved langborde sammen med 2.500 mennesker. Tænk sig at det kunne lade sig gøre at gennemføre så stort et arrangement helt uden problemer - set herfra i hvert fald. Sammen med ni andre partnerskaber deltog vi i Københavns Høstfest på Søndre Boulevard på kontrasternes Vesterbro. Stemningen var rigtig hyggelig, og alle hjalp hinanden.


I vores partnerskab var Bondens Marked, Slow Food og Svanholm.

Bondens Markeds og Kærsgårds huskok .Kim Mühlhahn havde lavet måltidet med tre retter mad:

  • Græskarsuppe med syltede hyben, luftigt maltknækbrød
  • Lynstegt palmekål, langtidsstegt gris med æbler og honning, pastinak/peberrod, bygsalat 
  • September-pavlova - marengs, havtornfromage, flødeskum, knas og friske nødder

Til den nette pris af en publikumspris på 50 kr.- tænk sig! Billetterne blev selvfølgelig hurtigt revet væk.Den lave pris skyldes, at Københavns Kommune støttede dette fine arrangement. Vi bukker os i støvet for, at de mener, at det var værd at satse på. Håber, at lyset også går op for andre kommuner, så der kommer sådanne initiativer andre steder i landet. Der er ikke noget så godt som at indtage et godt måltid mad sammen med andre mennesker. Her opstår sjældent tumult eller dårlig stemning, når man kan sidde og tale om  og over den gode mad. Måske Københavns Kommune skulle sætte Brøndby og FCK ved langborde med god mad også, så de kunne glemme sig selv et øjeblik.... 

Vi bukker os også i støvet for Byhøst, som er et lille foretagende med hjertet på rette sted. De er ganske få personer hos Byhøst, og det lykkedes for dem at få forenet alle tråde på bedste vis! En megakrammer til jer.


Formålet med høstfesten var at hylde hovedstadens høst og alle de, der arbejder for god mad til byen. Vi skal hylde det gode og nære, og det er jo helt i tråd med Bondens Markeds tanker. Vi vil meget gerne herfra opfordre til at arrangementet gentages til næste år. 


Nu har vi jo lært hvordan det skal gøres,
og vi synes faktisk vi gjorde det godt, når vi nu selv skal sige det. 

Vi kan nok gøre det endnu bedre til næste år, så vi lægger os i skjul og forbereder os og opsnuser inspiration.


En stor varm tak til alle jer, der hjalp til og var med til at gøre den Folkefest til noget magisk. Glæder os til næste år. En speciel stor og varm tak til Kim Mühlhahn for det store arbejde før, under og efter arrangementet. Tak for dejlig mad.Ingen kommentarer:

Send en kommentar