Kærsgård

Kærsgård
Dansk Gås

onsdag den 14. maj 2014

EU valg lige om lidt - og det sort/hvide

Dette indlæg er ikke baseret på fakta og undersøgelser. Det er baseret på, hvad jeg føler og fornemmer som bonde, forbruger, menneske og som medlem af det bedste netværk, der hedder livet og alt det omkring mig.

Som alt andet vi gør her på Kærsgård, gør vi det med hjertet og på vores helt egen måde. Derfor er vi heller ikke medlemmer af nogen forening, vi skal arbejde for eller betale til - andet end EU.

Om lidt skal vi stemme om, hvem der skal repræsentere Danmark i EU-parlamentet. Jeg har deltaget i diverse tests og prøvet at sætte mig lidt i, hvad kandidaterne vil med EU.

Og som alt andet er de dér tests sort/hvide: Vil du have, at EU oversvømmes af illegal arbejdskraft? Vil du have EU bestemmer alting? Vil du have, at EU-borgernes frie bevægelighed afskaffes? Måske sat lidt på spidsen, men det kan godt være at det er sådan, jeg føler de vil have svarene i de tests, jeg prøver. Og jeg er i tvivl. Jeg er megameget i tvivl. Og der er ingen felter, hvor jeg kan svare: Gråzone!

Det er åbenbart Margrete Auken, jeg skal stemme på, siger de dér tests. Jeg vil bare gerne sætte min stemme på én, der var lidt yngre og havde nye, friske øjne på EU - beklager Margrete - jeg har stor respekt for dit arbejde, men nu må der altså nye, friske øjne på, så måske skulle de gamle bakke mere op om de yngre - bare et forslag om noget, der gælder i den virkelige verden, hvor man er over salgsdato, når man har rundet de 50 år? Måske burde alle gøre som Venstresocialisterne i gamle dage - "du har en begrænset periode i rampelyset - og så er det ud til andre opgaver!" Det fungerer faktisk også fint i USA. Så prøv lidt forskelligt her i livet fremfor at hænge fast i den samme taburet.

Jeg tror på det grå guld, som jeg jo også er ved at være en del af. Jeg tror på de unge, de gamle - og dem midt imellem. Vi har alle en funktion her i livet med vores viden og kompetencer. Men træk nu på hinandens viden og erfaring på tværs her i livet. Det har også noget med det sort/hvide at gøre, for en post i EU- parlamentet er for mig enten en post, man får når man er på vej op eller på vej ud af politik. Det er lettere at få en elev- eller retrætepost som politiker i EU end det er i danske erhvervsliv.

Jeg tror på et samlet EU. Men det skal være et mere gennemsigtigt EU uden et Stillehav fyldt af embedsmænd og jurister. Der går ikke en dag herpå Kærsgård uden, at vi får en sammenknebne øjne (modsat en øjenåbner): "Nej det kan ikke være rigtigt, at de igen skal bestemme det", siger vi til hinanden. "Det er igen nogle embedsmænd, der ikke har forbindelse til jorden, der synes det skal være sådan!" Logikken er ophørt. Lars kammer over, og jeg skal stryge ham over panden, for man får jo åndenød af klaustrofobi i det her EU.

Som bestyrelsen for Bondens Marked siger: Der er grænser for hvor langt jeg skal byde dem på af detaljer. Det samme burde gælde for EU. Tænk stort og ikke i krumme agurker!

Det EU, jeg drømmer om, bliver aldrig en realitet. Det er lige så sikkert som Amen i kirken!

Og nu vil jeg så citere Asger Aamund. Han blev spurgt om, hvorfor han ikke stillede op til Folketinget og svarede: "Hvis jeg skal være en del af dansk politik, vil jeg være diktator!" Sådan har jeg det også, for det gør det lettere at få gennemført de gode ideer.

Så jeg drømmer om et EU:

 • Hvor der er lige konkurrence - alle imellem
 • Hvor der er plads til både små og store. Vi kan ikke leve uden hinanden!
 • Hvor pengene bruges til at gøre EU bedre og ikke på papirarbejde og embedsmænd, der dræber al initiativ
 • Hvor verdenen hverken er sort, hvid eller rød
 • Hvor papirarbejdet og det selviske fylder mindre - hvorfor skal der fx bruges skattekroner på, at parlamentet flytter frem og tilbage imellem Bruxelles og Strasbourg? Vi er da som borgere ligeglade med, hvor I holder til, for det er penge ud i luften
 • Hvor varerne lettere kan bevæge sig over landenes grænser. Fx at afholde et marked med udenlandske deltagere - det er "en by i Rusland". Og får man hjælp til at hitte ud det - næh. Så meget for varernes frie bevægelighed over grænserne
 • Hvor det er lettere at samarbejde med bønder eller andre producenter fra fx Rumænien, Aserbajdsjan eller Finland, for vores verden er forunderlig og fuld af muligheder
 • Hvor det er muligt at udnytte - på den gode måde - denne verden fyldt med muligheder og ikke begrænsninger
 • Hvor demokrati kan betale sig
 • Hvor der er kort vej fra den gode, frugtbare idé til handling
 • Hvor der er flere varme end kolde hænder (holder af det udtryk) og de varme frem for de kolde får mere indflydelse 
 • Hvor de ,der træder ved siden af ,bliver straffet i stedet for os , der gør det gode, bliver overdynget med regler. Her bør flertallet have ret og ikke de mennesker der gør forkert!
 • Hvor det ikke kan betale sig at være en hykler

Og eftersom alle mine drømme er utopier, så skal jeg jo være diktator for at gennemføre dem. Jeg stemmer for, at vi farver EU i alle farver og ikke kun sort og hvid.

Mange kærlige hilsner fra den naiveIngen kommentarer:

Send en kommentar